Αλεύρι από μαλακό σιτάρι, που οι κόκκοι του διακρίνονται για τη χαρακτηριστική τους αλευρώδη υφή. Είναι κατάλληλο κυρίως για παρασκευάσματα τύπου κέικ και μπισκότα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μήλα
½ ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ
¾ ποτηριού βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε φέτες και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα
Ετοιμάζουμε το χυλό για την πίτα και τον απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα αναποδογυρισμένη.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό αλεύρι φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
1 ποτήρι πορτοκαλόζουμο
1 κουταλάκι σόδα
½ ποτήρι νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα, τη σόδα διαλυμένη στο πορτοκα-λόζουμο, το μπέικιν διαλυμένο στο νερό και το αλεύρι. Αδειάζουμε το χυλό σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό αλεύρι φαρίνα
½ κιλό γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη
8 αυγά
1 κουταλάκι σόδα
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά στο χέρι και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα άλλα υλικά ώστε να φτιάξουμε έναν παχύρευστο χυλό. Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τη γιαουρτόπιτα αφού κρυώσει λίγο.