ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρυζάλευρο
3 ποτήρια ζάχαρη
½ ποτήρι αμύγδαλα χονδροαλεσμένα
1κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μισό λάδι. Προσθέτουμε το αλεσμένο ρύζι, το ξύσμα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα. Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί, αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι, κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και βάζουμε πάνω από το καθένα ένα γαρύφαλλο ή αμύγδαλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.