ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
½ αλεύρι από ρεβίθι
2 κιλά αλεύρι κίτρινο σταρένιο
2 φακελάκια μαγιά
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
Νερό όσο πάρει για να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ ανακατεύουμε τα αλεύρια και αφού διαλύσουμε τη μαγιά σε 1 ποτήρι ζεστό νερό πιάνουμε προζύμι με λίγο αλεύρι από το μίγμα των αλεύρων ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Την άλλη μέρα βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη και στο κέντρο ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το προζύμι και ζυμώνουμε να ανακατευτούν τα υλικά καλά. Συνεχίζουμε μέχρι να μην κολλά το ζυμάρι στα χέρια μας, ενώ στο τέλος λαδώνουμε τα δάχτυλά μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. Πλάθουμε ένα ή δύο καρβέλια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί τα πασπαλίζουμε με σησάμι και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.