ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
5-6 κουταλιές βούτυρο
Για τη κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
άρωμα βανίλιας
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι βούτυρο
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και σβήνουμε τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρουμε κομμένη σε μικρά κομμάτια πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.