logo

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
5-6 κουταλιές βούτυρο
Για τη κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
άρωμα βανίλιας
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι βούτυρο
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και σβήνουμε τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρουμε κομμένη σε μικρά κομμάτια πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2296027017 ή στείλτε μας μήνυμα μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Αποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies