logo

Ο αλευρόμυλος Πανταζή ιδρύθηκε το 1936 μέσα στην πόλη των Μεγάρων αρχικά ως πετρόμυλος και στην συνέχεια το1969 μετατράπηκε σε κυλινδρόμυλο. Το 2005 η τρίτη γενιά ανακαίνισε το κτήριο των αρχών του αιώνα και επανέφερε μαζί με τον κυλινδρόμυλο και τον παλιό πετρόμυλο ώστε να παράγει ειδικά άλευρα άλευρα ψυχρής άλεσης.

Εκτός από τα περισσότερο γνωστά προϊόντα όπως κίτρινο σταρένιο, φαρίνα, ολικής από μαλακό σιτάρι, ολικής από σκληρό σιτάρι, ολικής από σίκαλη, ολικής από κριθάρι, καλαμποκάλευρο, παράγουμε και λιγότερο γνωστά άλευρα όπως πολύσπορο από 8 είδη σπόρων δημητριακών, ρυζάλευρο, ρεβυθάλευρο, αλεύρι φακής, χαρουπάλευρο, αλεύρι από αμύγδαλο, ντίνκελ για αυτούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Ψάχνουμε ανά την Ελλάδα για παλιούς και ξεχασμένους ελληνικούς σπόρους όπως ο καπλουτζάς, το αντίστοιχο ελληνικό ντίνκελ από το οποίο παράγουμε αλεύρι το οποίο είναι πολύ νόστιμο και πιο ανεκτό για αυτούς που έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη.

Τα νέα άλευρά μας είναι το λεγόμενα βιολειτουργικά, δηλαδή μίγματα αλεύρων με τις λεγόμενες υπερτροφές, όπως αλεύρι με ιπποφαές και μούρα γκότζι (και τα δύο περιέχουν 600 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι), για το ευερέθιστο έντερο, αλεύρι με σπόρους chia (οι σπόροι chia περιέχουν 30% Ω3 λιπαρά οξέα).

Είμαστε από τους ελάχιστους που όλα τα προϊόντα μας συσκευάζονται σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα ώστε να μην χρησιμοποιούμε κανένα συντηρητικό για τη διατήρησή τους και να διασφαλίζουμε το προϊόν μας με φυσικό τρόπο.

Σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να αλέθουμε τα δικά σας άλευρα και μάλιστα μπροστά στα μάτια σας ώστε να παίρνετε αλεύρι από τους δικούς σας σπόρους.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2296027017 ή στείλτε μας μήνυμα μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Αποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies